Home НОВИНИ Джипито идва вкъщи при грип

Джипито идва вкъщи при грип

111
0

/КРОСС/Джипитата да преглеждат болните от грип и остри респираторни заболявания по домовете дори ако заболяването не е тежко, а е в средно тежка или лека форма. Така няма да се разпространява заразата, докато пациентите чакат в коридорите на поликлиниките.

Това е разпоредил директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев със специално писмо, в което е описал мерките срещу заразата тази зима. Извънредното нареждане е заради новия щам „Швейцария“, който не всякога се поддава на ваксините, макар и да е включен в тях. Той е изолиран преди по-малко от две години, хората все още не са се срещали с него и затова имунитетът се изгражда по-трудно, поясни главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, цитиран от „Монитор“.

Болниците да обзаведат изолатори за хоспитализиране на тежко болни от грип и планове как да действат при епидемия, предвиждат още извънредните мерки на РЗИ – София. Когато тя настъпи, плановите операции, детските и женските консултации както и в предишни години ще бъдат отложени до отшумяването на заразата. Ще бъдат преустановени плановите имунизации и реимунизации, както и профилактичните прегледи.