Home НОВИНИ НС ратифицира споразумение за безвъзмездна помощ с Глобалния фонд за борба срещу...

НС ратифицира споразумение за безвъзмездна помощ с Глобалния фонд за борба срещу СПИН

97
0

/КРОСС/Парламентът ратифицира споразумението за предоставяне на безвъзмездна помощ между България и Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.

Одобреното споразумение е между Глобалния фонд за борба срещу СПИН и Министерството на здравеопазването, с което се удължава срокът на програма „Укрепване на Националната програма по туберкулоза в България“ със 7 месеца, без да се изисква допълнително финансиране. Целта на продължаването е в рамките на спестените средства да се удължи изпълнението на програмата за постигане на устойчивост на резултатите на национално ниво. Сумата, одобрена за продължаване на дейностите, е в размер на над 572 хиляди евро.

Програмата предвижда превенция на заболяването сред най-уязвимите групи и осигуряване на лекарства на пациентите. В момента депутатите обсъждат второто четене на промените в Закона за чистота на атмосферния въздух.

Парламентът ще заседава извънредно във вторник, 15-и декември, решиха народните представители. Точка единствена ще бъде Кодексът за застраховането.