Home НОВИНИ Над 1,2 млн. лева вложи Националната кардиология в детското си отделение

Над 1,2 млн. лева вложи Националната кардиология в детското си отделение

104
0

/КРОСС/Повече надежда за здраве – с това пожелание медиците от детската кардиология на Националната кардиологична болница откриха обновеното отделение.

1,24 милиона лева струва ремонтът и модернизацията на педиатрията, детската кардиология и кардиохирургия.

Завеждащата отделението доц. Анна Кънева призна, че 1 март не е избран случайно като ден – той се свързва със здравето и надеждата. Именно тези две неща Кънева и колегите й искат да дарят на болните малчугани.

354 хиляди лева са изхарчени за ново и модерно оборудване. Медиците са убедени, че вече не изоставаме от здравеопазването в чужбина по качество на здравните грижи.

Отделението обгрижва деца с вродени и придобити сърдечни малформации от цялата страна, като гарантира цялостна диагностика и лечение. Близо 900 малки пациенти годишно намират помощ там, а операциите са средно около 300.

Откриването не само мина под първомартенската егида, но донесе и празнично настроение на всички гости. Малките пациенти на отделението също изглеждаха щастливи от подобрените условия, като не пропуснаха да закичат всеки гост с мартеница – гривна или герданче.

С подобна символична признателност се сдобиха и двамата представители на източника на средствата за ремонта – здравното министерство, Ваньо Шарков и Бойко Пенков.