Home НОВИНИ В столицата отваря врати първият в Европа център за лечение на гръбначни...

В столицата отваря врати първият в Европа център за лечение на гръбначни заболявания

105
0

/КРОСС/ В столицата отваря врати първият в Европа център за лечение на гръбначни заболявания.

По покана на Асоциацията на студентите медици в България – София, един от най-изявените световни специалисти в областта на хиропрактиката – д-р Майкъл Фаръл от САЩ, ще изнесе отворена академична лекция на тема „Иновации в неоперативното лечение на гръбначните изкривявания“. На 26 май, сряда, от 14 до 16 часа в аудитория „Проф. Янко Добрев“ в УМБАЛ „Александровска“ гостът ще представи възможностите на някои нови методи и подходи в нехирургичното лечение на сколиозата, които до този момент не са добре познати у нас. Д-р Майкъл Фаръл е у нас от 19 до 27 май по повод откриването в София на първият и единствен за Европа Център за лечение на гръбначни заболявания.

Д-р Фаръл е директор на Америкън Спайнал Клиник (American Spinal Clinic – ASC) и е специализирал в терапията на сколиоза, заболявания на дисковете на гръбначния стълб, гръбначна декомпресия, както и техниката Pettibon за гръбначна рехабилитация и корекция. Той е един от малкото медици в света с квалификация в нехирургичното лечение на сколиоза. Получил е квалификацията си в световноизвестния Институт CLEAR (Клиър Институт – Център за лечение на сколиоза). Специалистът консултира и лекува пациенти от всички краища на света, които страдат от различни заболявания. Клиниките му са символ на най-доброто от класическата медицина, гръбначните рехабилитации, регенеративната медицина и лечението на хроничните заболявания – всички обединени с една мисъл за обща работа под един покрив. Голямата страст на д-р Фарел са модерните апарати и иновативните технологии, прилагани в рамките на един нов бизнес модел, който интегрира в себе си постиженията на класическата и модерната медицина.

За разлика от България хиропрактиците в САЩ преминават солидно обучение по анатомия с много повече практически занятия в сравнение с лекарите. Тази подготовка им позволява да извършват специфични лечебни процедури върху гръбначния стълб.

Американската Клиника за гръбначни заболявания – The American Spinal Clinic е първата клиника от подобен вид, която ще отвори врати в Европа – тук, в България. Клиниката има за цел да пренесе в страната ни водещи постижения и практики от световния опит и по-конкретно от САЩ. The American Spinal Clinic използва иновативни методи за неоперативно лечение, натрупана дългогодишна практика, както и терапия, изпълнявана от водещи американски специалисти за лечение на пациенти със заболявания на гръбначния стълб като сколиоза, дискови лезии, дискова херния, мигрена и главоболие, ишиас, синдром на карпалния канал, болки в гърба и други заболявания на гръбначния стълб.