Home НОВИНИ Първия уебпортал в България за възпалителни автоимунни заболявания

Първия уебпортал в България за възпалителни автоимунни заболявания

111
0

В продължение на две години фондация „В помощ на здравето“ с помощта на пациентски организация и българските медицински дружества по ревматология и гастроентерология работиха съвместно за създаването на достъпна и полезна онлайн платформа.

Голяма част от авторите в уебпортала са лекари от екипа на най-голямата платформа за медицински специалисти в България – www.medicalnews.bg . Именно Medical News ще е и основен медиен партньор на проекта, който ще мотивира лекарите в страната да насочват пациентите си с възпалителни автоимунни заболявания към достоверната информация в www.probudise.bg.

Целта на www.probudise.bg е пациентите със заболявания като псориазис, ревматоиден артрит, болeст на Бехтерев, псориатричен артрит, болест на Крон и язвен колит да могат да намерят проверена и актуална информация в уеб пространството.

Автоимунните заболявания са нелечими и са за цял живот, но медицината напредва и е от особена важност хората с автоимунни заболявания да бъдат информирани. Голям проблем в България е липсата на адекватната информация, което води и до забавяне на диагнозата, за някой заболявания това забавяне може да достигне и до над 10 години. Това води до непоправими последствия, често до тежка инвалидизация.