Home НОВИНИ „Болница за плюшени мечета“ в София

„Болница за плюшени мечета“ в София

120
0

„Болница за плюшени мечета“ отново отвори врати в София. Десетки малчугани имаха възможност да излекуват своите плюшени играчки, като за целта ги заведат на лекар. Така докторите помагаха на пациенти с болни гърла, счупени крачета…

Събитието се проведе в столичен търговски център и бе организирано от Асоциацията на студентите-медици в България (АСМБ), клон София, съвместно с Националния алианс на хора с редки болести и „Академия за родители“.

За няколко часа студентите-медици влязоха в ролята на доктори и показаха на малчуганите чрез забавни игри, че да се ходи на лекар не е толкова страшно. Организаторите на инициативата са убедени, че лекувайки съвместно с децата „болни“ играчки, при следващото посещение при лекаря те ще бъдат много по-спокойни.
И тук, както в другите лечебни заведения, на самия вход имаше регистратура, където децата – „родители“ на болните мечета, получаваха талони и се насочваха към кабинетите, за да подобрят здравето на плюшените пациенти.

Кабинетите бяха хирург, очен лекар, стоматолог, УНГ, педиатър, зъболекар. Основната цел на кампанията беше постигната – усмихнати детски лица, много любопитство в очите им и получени отговори на много въпроси.

Ралица ПЕТРОВА