Home ЗДРАВЕ Три безплатни пломби при зъболекар

Три безплатни пломби при зъболекар

123
0

/КРОСС/Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще заплаща трета лечебна дейност в полза на здравноосигурените на възраст над 18 години. Това е регламентирано в Националния рамков договор (НРД) за дентални дейности за 2017 година. Документът бе подписан от НЗОК и Българския лекарски съюз, съобщават от Здравната каса.

От здравната институция посочват, че проектът за рамковия договор е приет от Надзорния съвет на касата на 20 януари. Той е останал на разположение за обществено обсъждане в законоустановения срок.

С документа се регламентира и възможността отчитането на финансово-отчетните документи на изпълнителите на извънболнична дентална помощ да се осъществява само през информационната система на НЗОК. С това отпада необходимостта отчетните документи да се представят в районните здравноосигурителни каси на хартиен носител. Срокът за това е четиридневен, а не както досега – тридневен.

Очаква се до края на месеца и Българският лекарски съюз да подпише рамковия договор със Здравната каса. Утре съсловната организация ще проведе общо събрание, на което документът ще бъде обсъден.