Home ИНСТИТУЦИИ ЕС одобри назален бърз тест за COVID-19 на Roche, отнема 15 минути

ЕС одобри назален бърз тест за COVID-19 на Roche, отнема 15 минути

183
0

/КРОСС/ Швейцарската фармацевтична компания F. Hoffmann-La Roche AG съобщи във вторник, че нейният самодиагностичен назален тест за коронавирус (SARS-CoV-2) за домашно тестване е получил маркировката CE, което показва, че тестът е изпълнил директивите на Европейския съюз по отношение на здравето и безопасността.

Според компанията тестът отнема 15 минути, за да осигури резултат и може да се извърши без специализирано обучение или надзор, като сега ще бъде достъпен във всички страни, които приемат маркировката CE.

 

Наред с теста, компанията заяви, че предлага цифрово приложение NAVIFY® Pass, което ще показва резултатите от теста, както и ваксинационния статус чрез персонализиран QR код.

Главният изпълнителен директор на Roche Diagnostics Томас Шинекер коментира одобрението: „Редовното самотестване в домашни условия може да намали натиска върху здравните системи. Може бързо да идентифицира хората с най-висок потенциал да бъдат заразни, за да могат те да предприемат незабавни действия и да потърсят медицинска помощ, направлявайки по този начин инфекцията си и защитавайте другите“.