Home ЗДРАВЕ Симптоми на спад в имунната система

Симптоми на спад в имунната система

166
0

/КРОСС/ Как да разберете, че имунната ви система е отслабена и се нуждае от подсилване? Някой от тези симптоми ще дадат ясна представа, че борбата с патогените не е правилна.

Тъй като голям брой патогени могат да причинят заболявания, симптомите на отслабената имунната система може да са различни. Обърнете внимание на следните:

1. Умора
Хроничната умора е знак на спад в имунната система. Нормално е, когато умората е в следствие на тежка работа, упражнения или натоварвания като цяло. Но ако се чувствате постоянно изтощени, ако се задъхвате лесно, или ако малки промени оказват влияние върху енергията и настроението ви, то това вече може да е един от симптомите за отслабена имунна система.

2. Чести бактериални инфекции
Ако често ви се налага да посещавате доктора и да приемате антибиотици поради възпаление на ушите, белите дробове, гърлото, венците и др., то това е симптом, че антителата в нашия организъм не могат успешно да се преборят сами с болестите. Трябва да се научите как да подкрепяте имунитета си.

3. Чести вирусни инфекции
Прихващате ли всеки вирус, който се намира около вас и смятате ли, че ще сте следващия излязъл в болничен, когато някой от колегите ви се разболее? Боледувате ли от грип два пъти годишно и имате проблеми с херпес? Често ли страдате от възпалено гърло или други симптоми на настинка? Не се нуждаете от по-очевидни сигнали! Определено се нуждаете от подсилване на имунната си система.
4. Алергии
Алергиите са друго предизвикателство за вашето тяло. За някой от тях може да бъдете по-чувствителни, докато за други не толкова, но способността на тялото да се бори с алергиите зависи от това дали имунитета ви е добре или е спаднал. В голям брой от случаите, алергичните реакции успешно биват облекчени или излекувани посредством подсилване на имунната система.

5. Трудно зарастване на раните
Един от симптомите на имунен дефицит е наличието на трудности в процеса на заздравяване на раните. Това обикновено е свързано с дефицит на цинк; цинка спомага за регенерацията на клетките в тялото и зарастването на раните, въпреки че причините за това могат да бъдат от различно естество.